Köp rätt bil och båttrailer för dina behov

Det är härligt att åka ut med båten, känna vinden i håret och upptäcka nya kobbar och skär. För att verkligen kunna nyttja din båt maximalt behöver du ha en båttrailer. Det ger dig en enorm frihet.

Båtliv

Att ha båt är inte bara en hobby, det är en livsstil som följer med hela livet. En gång båtintresserad, alltid båtintresserad. Sedan kan objektet variera från en mindre motorbåt till en stor segelbåt som tar dig längst med hela Sveriges kust eller ner till Medelhavet. Vissa familjer seglar rent av jorden runt. För att få ut så mycket som möjligt av ditt båtliv är det klokt om du kan ta med båten på släpet. Då kan du lättare upptäcka nya vatten, både större insjöar, kanaler som Göta kanal och hav.

Bil och båttrailer

Om du är seriös med ditt båtliv bör du köpa dig en nog stor bil så att den alltid kan dra din båt. Ibland kan du behöva skaffa dig utökad behörighet för att få köra bil och släp ihop. Det mesta av utrustningen kan du ha i båten, men det är bra om du också kan få plats med utrustning i bilen. Om du har en firmabil kan du rent av fixa den perfekta bilinredningen hos https://www.worksystem.se, som fungerar både för arbetsliv och båtliv. När du köper båttrailer är det viktigt att du utgår från båten, och inte trailern. För att båten inte ska skadas får båtsläpet vare sig vara för stort eller för litet. Det betyder att du kan behöva köpa nytt släp när du köper ny båt. Vissa trailers har elvev, andra måste du veva manuellt. Det är främst en smaksak. Om du köper en begagnad båttrailer är det viktigt att vev och axel inte är rostangripen.