Lägga i och ta upp båt

Det finns olika sätt att lägga i båten på våren och ta upp den på hösten. Det är vanligt att använda bil och en trailer för ändamålet. Det är också det enklaste sättet om du vill vara oberoende av en annan part för att kunna lägga i och ta upp din egen båt. Om du inte redan har en bil är det ett tips att köpa ford som har olika bilmodeller i sitt sortiment.

Investera i en bra bil

När du ska köpa en Ford ska du tänka på att hitta en bilmodell som passar att dra en trailer med båt. Ett tips är att även du kontrollerar bilens vikt tillsammans med trailern och båten så att du får dra hela ekipaget. Om du har en stor båt kan du behöva utöka dina körkortsbehörigheter för att kunna köpa en bra Ford och köra din båt men det är ofta värt det i slutändan. Om du äger en båt är det en investering att köpa en Ford för att kunna transportera din båt.

Försäkra båten för transport

När du ska ta upp din båt och lasta den på en trailer är det viktigt att du kollar om båtklubben har en båtlyft eller om du behöver boka en sådan. Det finns företag som tillhandahåller båtlyftar. De allra flesta båtar går bra att ta upp och lägga i med hjälp av en båtlyft. När du ska lägga i och ta upp din båt är det viktigt att du har en försäkring som täcker eventuella skador om olyckan mot förmodan skulle vara framme. Tänk även på att planera när du ska lägga i och ta upp båten.

Båtar