Lyxutrustning för båtnördar

Vissa älskar bilar, andra får gåshud av båtar. Är du en genuin båtnörd så är det troligt att du redan har en egen båt liggande guppande nere vid bryggan eller i sin hemmahamn någonstans. Men det är dock få som har råd att utrusta båten med rent ut sagt onödiga lyxprylar om man inte heter Onassis eller Kennedy i efternamn. Normalt sett har dessa redan lyxkryssare så det stänker om det där allting är gjort av guld, verkar det som. Men det finns också lyxig utrustning du kan köpa till din vanliga båt för att få den att leva upp till lite högre krav i båtnördens ögon.

Gym

Ett komplett gym som SATS kanske inte direkt ryms i din båt men du kan ju ordna till det med mindre gymutrustning i ett hörn om du har plats för det. Det finns hopfällbara roddmaskiner eller mindre motionscyklar som kan få plats i en någorlunda normalstor segelbåt. Hur nödvändigt detta är, är upp till var och en, men varför inte? Om du dock tänker ställa lite gymutrustning i båten, se till att den står stabilt. Det är också bra om den går att “packa ihop” på något sätt för att transportera när båtsäsongen är över.

Köp en lyxubåt

Vem har sagt att det bara går att visa sin lyx ovan jord? I nuläget går det faktiskt att köpa lyxutrustade privata ubåtar för att leka spanare under vattnet med stil. Ja, är det inte det ena så är det det andra. Hur trenden har blivit just en trend kan man fråga sig, och vi hoppas ju att det inte har med dåren Peter Madsen att göra. Dock kan vi avslöja att det mer är som en yacht på vattnet som kan gå under ytan. Ubåtarna är nämligen inte sällan utrustade med swimmingpool och lyxdäck när du vill ha fester ombord.

För en vanlig dödlig med egen firma hade det inte räckt med några hundra tusen i inkomst om året, även om du skulle använda https://www.frilansfinans.se/ för att underlätta fakturerande än att behöva anställa någon som gör det. Dessa lyxiga ubåtsyachter kostar nämligen så mycket pengar att du förmodligen skulle baxna om du hörde beloppen. Du som inte har råd med den allra största kan dock köpa en mindre variant av en privat ubåt som kostar en lite mer normal summa. Men ändå!

Automatisk styrning

Vore det inte skönt med automatisk styrning där du inte behöver koncentrera dig på båtens kurs stup i kvarten? Nu kan du med automatisk styrning justera kursen och så sköter detta system resten åt dig. Det är verkligen inte onödig utrustning utan en mycket praktisk sådan eftersom båten dessutom går mer stabilt och känns aningen mer säker. Många är celebriteterna som redan utrustat sina yachter med automatisk styrning. Varför gör inte du det också? Låt båten gå på autopilot!

För dig som vill ha ett mellanting finns joystickstyrning, som inte är fy skam det heller.