Så håller du båten inbrottssäker

Under vissa tider på året hör man höjda röster om inbrott på båtar och stölder av dem. Om man vill behålla sin båt i gott skick och kunna ha kvar sina saker i den gäller det att göra båten så ogästvänlig som möjligt för tjuvar. Ofta väljer människor att ta upp båten ur vattnet under höst och vinter för att den inte ska ta skada av is med mera samt för att det ofta är säkrare att ställa båten inomhus i en lokal eller liknande. Om man vill göra sin båt inbrottssäker finns det flera metoder att ta till, kanske kan man till och med slippa ta upp båten bara för att inte riskera att få inbrott i den under inbrottssäsongen.

Hur gör man båten inbrottssäker?

Man kan varje år läsa om att det varit inbrott i båtar eller att hela båten försvunnit. hösten är högsäsong för båttjuvar och oavsett om man har en dyr eller billig båt kan man riskera att råka ut för dem. Om man har sin båt på ett inhägnat område med kameraövervakning eller om man tar upp båten ur vattnet under hösten kan man minska risken för inbrott, men det finns även andra lösningar. För det första är det bra att ha lås på båten, man kan också kedja fast den med stark kätting och hänglås för att förhindra stöld. Om man har en båt med borttagbar motor kan det vara bra att plocka bort den för att undvika stöld av just motorn. Detta har blivit en populär stöldform under de senaste åren. Man kan också larma sin båt på olika sätt, men detta kostar ofta en hel del.

Larm avskräcker effektivt

Många försäkringsbolag vill att larm ska finnas på båten, har de inte de önskemålet kan en larmad båt ofta sänka försäkringspremien en hel del. Att larma en båt kan dock kosta en hel del om man vill ha ett bra larm med GPS och liknande. Då kan man behöva låna ett mindre belopp för att finansiera larmet. Hos Reciva är det enkelt att jämföra lån för att hitta ett som passar. Om man larmar sin båt kommer det att höras om båten råkar ut för oanmält besök och ofta kan man också få en notis i mobilen och kanske till och med en bild på förövaren. Ibland har larmet också GPS så man kan se på en karta var båten befinner sig om den blir stulen. Larmet kan naturligtvis även fungera bra i avskräckande syfte.