Städutrustning som är bra att ha ombord

När man tänker på båtliv tänker man sannolikt i första hand på soliga, blåsiga dagar, vind i seglen och härliga utflykter, och inte på städning och städutrustning. Båten måste dock precis som vilket annat hem som helst städas då och då för att den ska hålla sig i bra skick och vara trevlig att vistas i, och därför är det bra att ha viss städutrustning ombord.

Något som till exempel är särskilt viktigt ombord på en båt, som man kanske inte använder sig av i städning annars, är torrbollar. En torrboll kan man placera ut i båten om man märker av problem med fukt i luften (något som av förklarliga skäl är vanligt ombord på en båt) eller om det börjar lukta unket inne i båten. Det är därför alltid bra att ha en eller två på lager.

Det kan också vara bra att ha någon typ av universalrengörare ombord, som kan användas till det mesta. En billig, bra och skonsam städprodukt är grönsåpa, och det är alltid bra att ha en flaska stå, både hemma och i båten. Den kan användas till allt från att rengöra däcket till att städa toaletten.

Dessa grundläggande produkter kan vara bra att ha på båten hela tiden i mån av plats – för självklart kan man inte ha en lika stor uppsättning rengöringsprodukter i båten som man har hemma. Om man bor nära sin båtplats, till exempel om man bor i Sandviken och har båtplats hos närliggande Sandvikens Segelsällskap i Storsjön, är det dessutom enkelt att åka och hämta mer specifika rengöringsprodukter som man behöver. I andra fall kan det vara en bättre idé att låta proffsen sköta städning och rengöring, till exempel när man ska flytta. Om du vill ha hjälp med flyttstädning i Sandviken kan du gå in på Qleano.se.