Vad för utrustning är bra att ha till båten?

När det är båtsäsong så är det många som är ivriga att slänga i båten. Äntligen ska man få känna stänken från vågorna igen efter en lång vinter. Det går alltid att hitta något mer att köpa till sin båt och det är lite som ett hus på det sättet. Det blir aldrig färdigt. För att känna sig säker på sjön så är det viktigt att ha med en hel del utrustning. Vi ska nämna några av dem här.

Nödvändig utrustning för båten

Det finns en hel del som är nödvändig utrustning när du ger dig ut med båten. För säkerheten är det alltid viktigt att du har med dig flytvästar så klart. Det känns som en självklarhet för många och ska så vara. Ramlar du i vattnet så vet du aldrig hur lång tid du kommer att ligga där innan du bli räddad. Dessutom kan det vara så att du blir skadad när något händer med båten och att du inte kommer kunna simma så som du tror att du kommer kunna göra. Så ha alltid flytväst på dig. Det sänker antalet drunkningsolyckor drastiskt.

Andra saker som är bra att ha med för säkerhet är brandsläckare, kastlina och en livboj. Brandsläckaren kan förhindra att hela båten brinner upp om det skulle uppstå en brand på båten och ifall någon ramlar överbord så är en kastlina eller livboj superbra. Det kan vara farligt att komma för nära inpå en person som ligger i vattnet med panik och kan du undvika det ska du göra det. Då kan det vara enklare och bättre att stå kvar på båten och kasta en lina eller livboj och sedan dra personen i säkerhet. Generellt när ni planerar för säkerheten på en båt så tänk att panik kommer vara en faktor i en nödsituation.