Bil och utrustning som är bra när du har båt

Har du nyss blivit ägare till en båt? Då är det bara att gratulera eftersom livet på sjön eller havet är fantastiskt. Det finns dock några saker som kan göra livet som båtägare ännu härligare, mer praktiskt och säkert.

Det första du behöver göra är att bestämma dig för hur du vill förvara din båt. Många tycker att det är praktisk att ta upp båten efter varje tur och förvara den hemma på gården. För att kunna göra det behöver du en bra trailer samt en bil med dragkrok. Hos www.riddermarkbil.se/ kan du hitta en begagnad bil med dragkrok till ett bra pris. Här hittar du en guide som kan vara till hjälp när du ska köpa både bil och trailer. Det kan vara skönt att ha en bil speciellt avsedd för ändamålet, gärna en med fyrhjulsdrift eftersom du kanske behöver köra på blöt och lerig mark.

Skydda din båt

En båt är ofta en dyr investering vilket gör att det är viktigt att ta väl hand om den. Förutom en bra vinterförvaring kan du behöva ett skyddande överdrag. När båten ligger i hamn ska du alltid använda dig av så kallade fendrar som skyddar din båt från att få repor och bucklor när andra båtar stöter i den.

Satsa på säkerheten

Det är viktigt att tänka på säkerheten både på och utanför sjön. Ditt första inköp när du köpt en båt bör vara flytvästar till alla som ska färdas med den. Att bära flytväst minskar risken för drunkningsolyckor avsevärt. När du ska frakta båten är det också viktigt att du tänker på säkerheten genom att se till att kopplingen till din båttrailer är godkänd. Andra saker som kan höja säkerheten i båten är en brandsläckare, en kastlina och en livboj.